Фунчоза з тунцем від провідних ресторанів
Кількість порцій - 1
Час приготування - 35 хв

Фунчоза з тунцем від провідних ресторанів

Азіатська локшина фунчоза - відмінна основа для багатьох страв. Вона універсальна – поєднується з рибою, м'ясом, овочами, морепродуктами. Її приготування не забирає багато часу і сил. Прозора локшина, яку називають скляною, може зробити страву цікавою і екзотичною. Шеф-кухар ресторану Tin Tin Ілля Сьомін пропонує готувати її з рибою і кальмарами, а заправити незвичайним соусом.

Інгредієнти

  • Фунчоза - 50г
  • Тунець - 75г
  • Устричний соус - 15мл
  • Біле вино - 30мл
  • Соєвий соус - 15мл
  • Рибний соус - 10мл
  • Кальмар - 50г
  • Капуста пекінська - 30г
  • Кінза - 3 гілочки
  • М'ята - 2 гілочки
  • Перець болгарський - 30г
  • Помідори черрі - 30г
  • Зелена цибуля - 7г
  • Лайм - 1 долька
  • Часник - 2 зубчика
  • Перець чілі - 3г
  • Імбир - 3г
  • Кунжут - 5г
  • Перець чорний - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Приготуйте часниково-рибну олію: для цього достатньо покласти розчавлені зубчики часнику в олію, злиту з консервованого тунця.

  • 02

    Приготуйте локшину: витягніть з упаковки, залийте окропом. Вона буде готова за 5 хв.

  • 03

    Обсмажте кальмара, нарізаного шматочками, в рибно-часниковій олії. Найкраще робити це на сковорідці вок.

  • 04

    На часниково-рибній олії обсмажте болгарський перець, помідори черрі і пекінську капусту. Додайте імбир і перець чилі. Овочі закладайте по черзі.

  • 05

    Додайте до овочів у сковороді ще олії, відправте до них тунець і кальмари, поперчіть. Налийте біле вино і випарюйте.

  • 06

    Додайте до страви фунчозу. Влийте всі соуси, посоліть, поперчіть, добре вимішайте.

  • 07

    Коли сковорідка вже вимкнена, всипте кунжут і дрібно нарізану зелену цибулю.

  • 08

    При подачі прикрасьте шматочком лайму, листочками м'яти і кінзою.