Азіатська локшина фунчоза - відмінна основа для багатьох страв. Вона універсальна – поєднується з рибою, м'ясом, овочами, морепродуктами. Її приготування не забирає багато часу і сил. Прозора локшина, яку називають скляною, може зробити страву цікавою і екзотичною. Шеф-кухар ресторану Tin Tin Ілля Сьомін пропонує готувати її з рибою і кальмарами, а заправити незвичайним соусом.
Приготуйте часниково-рибну олію: для цього достатньо покласти розчавлені зубчики часнику в олію, злиту з консервованого тунця.
Приготуйте локшину: витягніть з упаковки, залийте окропом. Вона буде готова за 5 хв.
Обсмажте кальмара, нарізаного шматочками, в рибно-часниковій олії. Найкраще робити це на сковорідці вок.
На часниково-рибній олії обсмажте болгарський перець, помідори черрі і пекінську капусту. Додайте імбир і перець чилі. Овочі закладайте по черзі.
Додайте до овочів у сковороді ще олії, відправте до них тунець і кальмари, поперчіть. Налийте біле вино і випарюйте.
Додайте до страви фунчозу. Влийте всі соуси, посоліть, поперчіть, добре вимішайте.
Коли сковорідка вже вимкнена, всипте кунжут і дрібно нарізану зелену цибулю.
При подачі прикрасьте шматочком лайму, листочками м'яти і кінзою.