Шарлотка
Кількість порцій - 12
Час приготування - 45 хв

Шарлотка

Шарлотка - це більш простий варіант пирога. Багато чоловіків, які не дуже вміють готувати, шарлотку роблять з легкістю. Прийшла до нас ця страва з Франції, французи ж, власне, ідею взяли із звичайного англійського пудингу. З роками вони стали додавати різні інгредієнти і експериментувати з цією стравою, а в результаті ми отримали рецепт нескладного пирога. Подають шарлотку теплою, до неї часто додають морозиво або солодкий соус. Начинку можна змінювати залежно від сезону фруктів, які поспіють. А взимку можна використовувати консервовані фрукти. Тобто, готувати цей простий пиріг можна цілий рік.

Інгредієнти

  • Борошно - 200 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Яйця - 4 шт.
  • Яблука - 300 г.
  • Цукрова пудра - 50 г.
  • Кориця - 2 г.
  • Розпушувач для тіста - 1 пакетик

Етапи приготування

  • 01

    Відокремити яєчні білки від жовтків. Збити білки, поступово додаючи цукор, до утворення густої білої маси.

  • 02

    Акуратно перемішати з жовтками і просіяним борошном, додати корицю і розпушувач для тіста.

  • 03

    Яблука очистити і нарізати тонкими скибочками.

  • 04

    У змащену олією форму викласти частину тіста, рівномірно викласти яблука і покрити тістом, що залишилось.

  • 05

    Випікати в духовці 20-35 хвилин при температурі 180°C до утворення світло-коричневої скоринки.

  • 06

    Коли шарлотка охолоне, обережно вийняти з форми. При подачі посипати цукровою пудрою.