Томатний соус до шашлику
Кількість порцій - 12
Час приготування - 30 хв

Томатний соус до шашлику

З приходом літа, у нас завжди виникає проблема, яку краще страву приготувати на свіжому повітрі, звичайно ж, любителі м'яса, надають перевагу традиційному шашлику. А головне в цій вибагливій страві - не мати проблеми з вибором соусу. Ми пропонуємо соковитий, смачний томатний соус, що вдало доповнить колоритним смаком шашличок. Крім того приготування цієї заправки не займе у вас багато часу, і ви отримаєте максимум можливостей для приготування головної страви. В духмяності та приємному ароматові нашого соусу ви не сумнівайтеся, адже використання коріандру надасть шашлику специфічного духмяного аромату, а гострий перець, в свою чергу, забарвить страву новими позитивними враженнями. Вдалим доповненням до нашого соусу буде і використання різноманітної зелені, що надасть заправці яскравого літнього вигляду. Такий склад нашого соусу принесе шашликові не лише ніжний та витончений смак, а й покращить функціонування вашого організму.

Інгредієнти

  • Зелень (петрушка, кінза, укроп, зелена цибуля) - по 3-4 гілочки
  • Коріандр - 1 ч. л.
  • Фіолетовий базилік - 2 гілочки
  • Цукор - щіпка
  • Часник - 3 зубці
  • Сіль - за смаком
  • Томатний сік - 1 л.
  • Червоний гострий перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Посолити томатний сік і перемішати. Через деякий час треба спробувати на сіль, адже в холодному, густому соку вона буде розчинятися повільно.

  • 02

    Дуже дрібно нарізати зелень. Зубчики часнику розчавити площиною ножа і подрібнити.

  • 03

    Додати в сік зелень, часник і суміш спецій.

  • 04

    Приправити масу червоним гострим перцем, пам'ятаючи про те, що з часом перець все більше буде проявляти свою пекучість і соус буде ставати все гострішим.

  • 05

    Додати цукор, перемішати і дати суміші постояти 15-20 хв.

  • 06

    Подавати соус порційно, в піалах. У соус можна занурювати шматочки смаженого м'яса або навіть просто запивати ним м'ясо.